Pages

Monday, May 11, 2015

Harum Manis Memang Sedap Dari Perlis

Setelah beberapa hari menunggu, akhirnya harum manis yang diorder dengan Harum Manis Perlis Official sampai. By the way, harganya adalah RM90 untuk 3 kilo termasuk dengan pos menggunakan Skynet.
Dalam kotak tu ada karbait yang diletak dalam bungkusan kertas.
Semua sekali ada 8 biji. Digalakkan buka kotak tu mengikut tarikh yang ditetapkan dan bau dulu sama ada wangi ke tak then buahnya lembut or not. Kalau at least buah tu dah lembut, boleh buang karbait dan basuh sesuci yang mungkin harum manis tu dan biarkan semalaman.
Then bolehlah makan. Memang rasanya manis dan sedap. Kalau ada pulut yang dicampur dengan santan ni lagi le sedap.
Makan begitu saja pun sodap dan make sure hiris dan masukkan dalam peti sejuk. Makan masa sejuk lagi le sedapkan.

7 comments:

eelobor said...

mitok sebutir nok raso jugok nih...

Fiza Rahman said...

Alahaiiii...kecur ailio. Tak pernah makan harumanis lagi.

Admin ZNF Zuraidah Naziha Fadly said...

Assalamualaikum tuan, saya nak tanya status pelaburan tuan dengan public mutual yg tuan dah buat dari tahun 2011. memuaskan hati tak?

Sharinginfoz said...

Salam, dah jual slps 2 thn setengah dgn pulangan 15.3% keseluruhan atau 6% setahun

cimon said...

Perghh....

Mama Aida said...

look nice.. kwn pun ada order.. skrg kwn gi perlis so sy pesan order.. tak prnh lg mkn harumanis ni.. nasib bukn pregnant..kalau x habislah

Soleh Kamarulazizi said...

Salam,

Saya ada pergi ke Perlis. Sempat buat rakaman video harumanis.

Memang sedap mempelam harumanis ni, lagi-lagi yang dah masak.