Pages

Monday, March 16, 2015

Nasi Dagang Ikan Tongkol Kak Pah @Batu Buruk Sangat Sedap

Kalau pi Terengganu tak sah kalau kita tak cuba nasi dagang ikan tongkol. Anyway tempat yang popular untuk menjamah nasi dagang adalah di Kedai Makan Kak Pah yang terletak di Medan Selera Batu Buruk. Jangan lupa yang nombor kedai Kak Pah adalah 30. Masa datang tu memang dah ramai beratur masa tu kalau tak silap lebih kurang kul 8.45 pagi. Diaorang ni buka kul 8.00 pagi.
Bagi yang nak makan kat situ, boleh beratur di sebelah kanan manakala yang nak bungkus sebelah kiri. By the way, kat sini ada nasi dagang ikan tongkol dan nasi lemak ikan tongkol. Nak order nasi dagang ayam, tak ada ya.
Nak tahu lebih lanjut boleh call 013-977 4639.
Ni le rupa nasi dagang dan juga ikan tongkol. By the way, ikan tu satu mangkuk untuk dua pinggan nasi dagang. Memang satu mangkuk even kalau order satu pinggan nasi or 3 pinggan, of course le portion dia berbeza. 
Nasinya tak muak sangat so makan satu pinggan ok le. 
Memang banyak ikan tongkol ni, yang sedapnya adalah kuahnya yang pekat dan ikannya yang segar.
Tak banyak pula tulang ni. Memang berbaloi saya beratur lebih kurang 15 minit apabila dapat nasi dagang dan ikan tongkol ni.
Bila dicampur semua memang satu sajian yang perfect. Kena pi lagi ni, sekali memang tak cukup. Sukar dibandingkan dengan nasi dagang di Batu Caves, Tuu Dok Ko. Yang ni saya bagi 8.4 out of 10.

2 comments:

Suliana said...

sedapnya nasi dagang..

Eliss Mie said...

tak sabar nak balik esok ni. nak mkn nasi dagang..hehehe..skang mak mentua x sihat tak leh nak merasa nasi dagang ibu mentua..huhuhu