Pages

Tuesday, March 17, 2015

Akok di Paka Terengganu Meletop

Masa pi Terengganu seinggah kat Paka so tepi jalan tu ada le gerai yang menjual akok. So apa lagi kuih yang dicari ada depan mata.
Kat sini ada dua jenis akok, yang colour coklat, tak berapa manis dan yang colour kuning, memang manis. Di samping itu ada juga kuih bakar yang mana kat dalam tu ada gula.
Harga sebiji adalah 60 sen.
So beli le campur-campur sembilan biji @RM5. Boleh tahan juga rasanya dan yang sedap ianya panas dan gebu-gebu.

5 comments:

~aSHa~ said...

wah jalan jalan cari makan di Terengganu nampaknye..

tak singgah kemaman ke?

Sharinginfoz said...

memang banyak makanan sedap di ganu ni. tak sempat singah just lalu je kat kemaman.

Eliss Mie said...

ni gerai akok skoolmate my hubby ni :) setiap kali balik mesti beli kat sini :)

eelobor said...

kalu teraso nok makan akok di KL nie... kalu beli mesti raso tok berapo puas hati. kenapa la penjual tak boleh membuat dengan penuh kasih sayang, baru ada feel kita nak makan & berbaloi membayarnya

mama tisya said...

akok fav..slalu mkn time bln puasa la..dlu2 mak sy buat jual..suka mkn panas2