Pages

Saturday, December 20, 2014

Nasi Dagang Terbaik di Restoran Tuu Dok Ko

Bagi yang mereka suka masakan Kelantan bolehlah cuba di Restoran Tuu Dok Ko yang beralamat di Taman Samudera, Batu Caves or cuba call 012-317 8421 untuk maklumat lanjut.
Kita tengok dulu pulut dan roti jala. By the way, roti canai pun ada.
Tengok le nasi dagang, nasi kerabu dan juga nasi lemak.
Memang daging bakar ni salah satu makanan kegemaran saya.
Ni lauk nasi lemak punya.
Kita mula dengan pulut ni. Actually yang ni for me biasa-biasa.
Roti jala memang anak pompuan suka sangat.
Ni le nasi dagang lauk ikan tongkol yang sangat sedap. Kuihnya memang istimewa ada lada dan of course acar. Yang bagusnya nasi dagang ni tak mual sangat kalau kita makan tak macam yang biasa-biasa. Harganya kalau tak silap RM5.00. Yang ni saya bagi rating 8.5 out of 10.
 Nasi berlauk ayam memang sedap juga walaupun nampak simple aja. Kuahnya yang pekat dan karinya memang kaw. Saya bagi rating 8.1 out of 10. Harganya kalau tak silap RM5.50.
 Yang ni memang bagi saya sedap juga nasi kerabu daging bakar. Sukar digambarkan tapi yang nyata rating untuk ni kat Tuu Dok Ko saya bagi 8.4 out of 10. Selamat mencuba. Anyway ianya dibuka seawal 6.30 pagi.

2 comments:

mama tisya said...

Dkt ngab umh mak tp xpernh singgah..dh bc byk review sdap..lprrr la plak

hazman fadzil said...

Nampaknya.... nasi berlauk nie memang popular la jadi menu breakfast orang kelantan yea...