Pages

Monday, November 4, 2013

Jom Makan Nasi Ambeng di RK Cafe, Artis Riezman di Taman Melawati

Semalam pi kat RK Cafe, restoran yang mana dikendalikan oleh seorang pelakon, Riezman dengan isterinya, Kartina. Ianya terletak di Taman Melawati.
Ni alamat penuh RK Cafe. Anyway selain daripada cafe mereka juga kendalikan catering.
Sempat ambil gambar Riezman ni. Memang diaorang ni sungguh peramah so ok le.
Sedikit pemandangan di dalam cafe. Memang sungguh cantik dan simple susunan tersebut dengan kerusi dan meja berwarna putih. Masa pi tu tak ramai orang so oklah. Kami take away je.
Kalau nak cupcakes jangan risau ada kat sini.
Ni menu kat sana, ada masakan tempatan dan juga western. Harganya boleh dikatakan berpatutan.
Light snack macam cucur udang dan juga samosa ada juga.
Minuman sudah pasti kan.
Anyway kami order nasi ambang dan juga nasi ayam dengan harga keseluruhan adalah RM30. Mahal ke? OK rasanya.
Memang portionnya banyak juga so bolehlah makan kami bertiga since my son kitaorang beli benda lain.
Jom tengok nasi ayam ni @RM12.90. Ni actually nasi ayam singapura. Entahlah tak tahu saya nak bezakan. Trust ni ayamnya memang sedap dengan bahagiannya yang banyak. Yang paling saya suka ayamnya garing dan sungguh lembut. Ratah macam tu pun sodap. Supnya memang OK ditambah pula dengan kicap dan lada. Memang sungguh perfect hidangan ini. Saya bagi rating 8.2 out of 10. Memang my daughter, Afiqah enjoy betul menikmati nasi ayam ni.
Kan saya cakap ayamnya memang garing dan banyak. Lain kali Afiqah cakap boleh makan lagi nasi ayam RK Cafe ni.
Actually kami datang RK Cafe ni untuk makan nasi ambang. Actually weekend aja nasi ambang ni. Kalau hari kerja memang tak ada ya. Nasi ambang ni berharga RM14.90. Ada ayam ada juga yang daging. Pilihlah yang mana kita suka ya. Sebelum ni saya pernah cuba nasi ambang Karipap Panas di Wangsa Melawati dan juga Mak Minah Cheras.
Ternyata kat RK Cafe ni tidak mengecewakan kami dan of course the best nasi ambang yang pernah saya cuba. Atas nasi tu dia letak kelapa goreng, ayam memang garing, then ada pegedil, ikan masin, paru ayam.
Dan yang sedap lagi ialah sayur-sayuran campur dengan tempe ni. Tambah pula dengan ikan bilis dan kacang memang sukar ditolak. Campuran yang sangat menarik dan persembahan yang baik membuatkan kami akan datang lagi di RK Cafe. Rating saya bagi 8.6 out of 10. Lain kali boleh cuba masakan lain pula ya.

5 comments:

Bo the Nerd said...

bagus juga artis yg beringat utk masa depan kan?

maszmadi said...

pernah makan kat sini atas jemputan majlis hari raya kawan... dorang memang peramah n x sombong...

mamawana said...

Tergoda itu Nasi Ambeng...

Smiley said...

fuh sedap nampaknya tuh

CIK TOM said...

cik tom xsuka nasi ambang...tp suka nasi ayam...nmpk cam best je nasi ayam singapore tue!