Pages

Sunday, December 20, 2015

Kotak Misteri 2015 Berhasil

Tahun 2015 saya ada buat simpanan melalui kotak misteri yang mana setiap minggu saya akan letakkan dalam kotak ni at least RM10, so setelah hampir setahun so semuanya dapatlah RM1,010. Oklah kiranya bonus untuk tahun ni le ya.

So apa yang saya buat dengan hasil simpanan dalam kotak misteri ni? Saya masukkan dalam Amanah Hartanah Bumiputera (AHB) yang mana ianya berlandaskan syariah, dividen quite competitive about 6.5% setahun yang mana dibayar setiap 6 bulan dan ianya dibayar zakat sekali.

Anyway tahun 2016 boleh buat lagi kotak misteri.

3 comments:

Insan Biasa said...

Betul ke kita tak perlu bayar zakat untuk pelaburan AHB? Ada source tak? Sebab kalau deposit di Bank Islam pun dah kena bayar zakat sebab Bank Islam bayar zakat perniagaan mereka sahaja.. tolong jelaskan.. hehe

JMR said...

tabung bunian ni.

Nurhuda Ismail said...

wow. boleh tiru ni, kene wujudkan jugak kotak misteri