Pages

Thursday, August 28, 2014

Jadi Trend Sekarang Dengan Rainbow Loom

Sekarang dah jadi trend benda alah rainbow loom ni. Anyway, anak beli hari tu harganya RM6, dapatlah sebungkus getah yang berwarna-warni.
Pas tu ada alat untuk buat jadi i.e. gelang. Actually kat market ni macam-macam jenis alatan yang ada. Yang ni paling basic iaitu batang untuk mengait, pas tu alat yang berbentuk Y tu untuk memegang gelang yang tengah dibuat dan akhirnya penyakut dia untuk "mematikan" gelang tu.
Ni rupa gelang yang tengah dibuat, ooo ini rupanya rainbow loom. 
Ni pula gelang-gelang yang siap dibuat oleh anak. Sebab tu le dipanggil rainbow loom, kan warna-warni.

5 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

mcm zaman maen getah dulu dlu...cumanya ada cangkuk S tu...

norah said...

anak akak pun ada beli dengan kawan dia... balik umah terus kena bebel suruh buang... sebabnya... anak akak tu lelaki... pening arrr

Mak lagenda said...

ok..mujur gak penyakit ni blom berjangkit kat anak mak. Thihi..

nih, kalo ada anak pompuan ramai, maunya tgh menggilakan getah ni kan

Cr. Siti Hazreen Shahrom said...

oh, tak pernah tahu pun, cantik!

Rahman Noriza said...

kreatif anak2 ni..:-)