Pages

Sunday, November 29, 2015

Jom Cuba Strawberi Banana Aiskrim Bercoklat Hershey's Kat Rumah

Jom kita buat strawberi banana aiskrim bercoklat di rumah. Jom kita tengok apa behan-bahan yang diperlukan.
Pertama yang ni sangat penting, coklat Hershey's yang mana apabila kita tuang aja ianya akan jadi keras dalam beberapa minit.
Strawberi ni memang sinonim dengan coklat so memang kena ada benda alah ni. Apabila sedikit masam dicampur dengan manis rasanya sangat perfect.
Pisang juga mesti ada, memang mudah kita nak cari jika dibandingkan dengan strawberi tu.
Last sekali aiskrim, ambil le jenis apa pun. So siap semua bahan-bahan kat atas, kita tuang coklat tu then bolehlah makan. Senang kan, boleh aja buat kat rumah.

3 comments:

mama tisya said...

Wat sdiri bole ltk byk ikut suka kn

luqman zakaria said...

terliur tengok..lagi lagi aiskrim..hehe

HeNRieTTa JoSe said...

yummy...bleh la g cr bahan bahan ptg ni...tpi strawberi mcm ssah sket nk jmpa yang fresh kt pasar raya....