Pages

Thursday, September 11, 2014

Soalan Sains UPSR 2014 Bocor. Ditunda Pada 30 September 2014

 Update: Kertas English pun bocor

Subjek Sains bagi UPSR 2014 didapati bocor. Subjek Sains sepatutnya diadakan esok 11 September 2014. Disebabkan kebocoran tersebut, ianya ditunda pada hari Selasa, 30 September 2014 iaitu seminggu selepas cuti sekolah.

Menteri Pelajaran Tan Sri Muhyiddin memohon maaf kepada ibu bapa dan murid yang terbabit.

Tak tahulah macam mana kertas Sains ni boleh bocor. Diharap mereka yang telah melakukan kesalahan ini diambil tindakan yang tegas.

7 comments:

Myvitrd said...

nak luluskan murid punya pasal.. smpai menyusahkan satu malaysia..

Hinata Hyuuga said...

siapa yang bocorkan kalau bukan orang dalam lembaga peperiksaan tu sendiri? erm, begini la jadinya kalau ambik pekerja yg tak amanah. :(

Mak lagenda said...

Arghhhh..sedihnya!!! Anak mak antara calon2 upsr tersebut.

Kesian kat anak2..kerana susu setitik,abes rosak susu sebelanga!!

Rahman Noriza said...

zaman saya ambik upsr tahun 1990 dulu tak de pun soalan bocor mcmni..integriti dh kurang la skrg ni

azimah mohd zainuddin said...

UPSR suppose to be fun dan tak menyusahkan. Tak pernah terfikir yang UPSR pun ada yang nak bocorkan soalan semata-mata nak kejar A

http://www.lovehutladyvitamin.com

sujaihah said...

memang tak patut sangat. Inilah jadinya bila jujukan "A" yang dikejar. Exam tu hanya nak ukur sejauh mana kefahaman pelajar bukan lah nilai sebenar bakat dan kebolehan anak tersebut.

Zura Tahir said...

zaman sy dulu smooth je exam...xde plak bocor2 gini...