Pages

Sunday, September 21, 2014

Hantaran Perkahwinan di Kelantan

Ni le hantaran bagi perkahwinan adik ipar yang berlangsung weekend lepas. By the way, yang ni adalah hantaran daripada pihak lelaki.
Yang ni adalah bunga telur yang mana telur rebus dan juga jelly dicucuk dan dihias.
Cupcake ni comel juga dengan warnanya yang simple, putih, merah dan purple.
Al-Quran diberi, nanti bolehlah digunakan selalu.
Peralatan make-up tidak dilupakan.
Kasut boleh dipakai untuk pi jalan-jalan kan?
Ni duit hantaran. Sekarang ni memang mahal ya, tak kurang daripada RM10,000.
Barang kemas, cincin dan rantai juga ada.
Purse boleh letak duit.
Spec ni kalau jalan-jalan tepi pantai bolehlah dipakai.
Yang ni pula hantaran daripada pihak perempuan.
Kalau tadi ada Al-Quran, ni pula sejadah. Nanti jangan lupa sembahyang berjemaah suami-isteri.
Badan kena bau wangi.
Ni pun spec juga.
Kasut pun ada, kenalah sama kan?
 Yang ni pulut kuning dihiasi dengan telur. Berat betul bawa pulut ni.
Yang ni pula baju kemeja dengan jacket. So begitulah sedikit sebanyak barang hantaran. Actually ada lagi, ni yang sempat diambil.

6 comments:

Abe Kie said...

Ngerinya tgok kos perkahwinan yg makin meningkat skrg...

HeNRieTTa JoSe said...

Mkin tinggi nilai hntaran...brangan hntaran pown boleh than hrganya...

amirah said...

cantik gubahan hantaran...kasut sama design...comel je pakai sama2

eelobor said...

Nasib baik la dah lepas.... hehehe, tapi mana la tau kut2 esok-esok ada lagi kannn. hahahaha

Zura Tahir said...

lawa gubahan hantaran tue..

Insan Biasa said...

Kalau nk kumpul duit utk sediakan semua ni sblum kahwin, gamaknya ada 2-3 tahun nk kena simpan..