Pages

Monday, August 8, 2016

Dah Tukar Simpanan KWSP Syariah

Sebelum ni saya ada tulis article mengenai pendaftaran akaun Syariah bagi pencarum KWSP. Alhamdulillah hari ni dapat saya daftar kat KWSP HQ. Memang teramat ramai orang yang datang untuk tujuan ini. Sambutan sungguh mengalakkan. By the way, kepada yang belum berbuat demikian, apa kata cepat-cepat convert akaun conventional kepada Syariah. Hanya RM100 billion atau lebih kurang 15% daripada jumlah caruman ahli akan dibuka untuk akaun syariah.

Mengikut KWSP, tiap-tiap tahun jumlah tersebut akan ditambah antara RM20 billion dan RM30 billion akan dibuka lagi. So yang penting kita cari yang berlandaskan syariah, baru tenang hidup kita, insyaAllah.

Prosesnya cukup mudah, just bawa kad pengenalan dan ianya akan disahkan dengan mesin yang mana kita letak ibu jari. Selepas tu, butir-butir seperti nama, alamat, nombor telefon dan email disahkan. Then staff KWSP akan print borang seperti kat atas tu then kita letak cap ibu jari. Then siap. Proses tak sampai 3 minit, cuma beratur memang kena sabar le ya.

10 comments:

Nur Fauzi Bassar said...

Tahniah la.
Tadi balik petang terus pergi. Kat batu pahat yg tak besar ni pun penuh...belum ade rezeki lagi

mama tisya said...

ada tgk smlm kwn share gmbr pjg org beratur kt kwsp...tp proses tukar xsmp 5minit...blum pegi lg...smlm opismates pegi pn xleh buat sbb pjg sgt

JMR said...

tahniah.
memang ramai org..hari pertama kan

Raihanah Ahmad said...

alhamdulillah saya pun done

Eliss Mie said...

suami saya pun sudah. saya punya? habis licin dah..huhuhu..semoga Allah mengampuni dosa2 silam

Mohd Fadzil said...

Alamak.. baru dapat info nih.. esok kena amik cuti ni pi kwsp shah alam.. thank sharing bro! :)

artikel baru.. masalah tone excel

Cr. Siti Hazreen Shahrom said...

KWSP saya dah selamat digunakan hehe ;)

Noriza Abdul Rahman said...

Saya pun da tukar ke akaun syariah hari pertama dilancarkan

ariesa aris said...

saya pun dah tukar...cari yang patuh syariah

cikpuanhady said...

huhu.. belum sempat tukar lagi..iskh..iskhh..

jom,exchange bloglist nak?

http://mymodestycloset.blogspot.my/