Pernah cuba tak kerang berlada.... Hari tu pi pasar malam, beli benda alah ni.. memang sedap gak.... memang pedas gak...... tapi sodap.... Hmmm, kalau nak masak, jangan buat kulit kerang tu.... kalau buang jadi sambal kerang untuk nasi lemak aja.....
Nak buat memula rebus le kerang tu masuklah serai, bawang putih pas tu garam... then bila masak tumis aja dengan lada...... alah macam buat sambal tu... letak le apa-apa, mengikut selera...........
huh kerang..sodap tuuuuuuuuu
ReplyDeleteNyummy....
ReplyDeletesumi baru je mkn siput sudu.. ^^
ReplyDeletekena masak ngan kulit skali ker
ReplyDeleteApasal rasa lapar pulak ni? Tu la, bila tengok makanan sedap.
ReplyDeletejap lupa nk ckp, masak ngan kulit skali ek? abes la jahanam kuali aku. hehehe
ReplyDeleteeh ade gak ke masakan camni. xtau la plak. hehehe btw nmpk sedap je. kt pasar malam mane beli ni
ReplyDeletesatu lg. blum jd pengikut rupenye. patut la xde lg dlm list blog sy. hehehe. ok sy dh jd pengikut. slalunye masuk ikut gengblogger je
ReplyDeletesampai hati... saya lapar ni. huhu...
ReplyDeletekerang tuh kan saya suka makan bila rebus dengan serai.. sedap sangat :)
sedapnya kerang..
ReplyDeleteterliur ni
huhu
Gua pun suka makan Kerang.... Sedap.
ReplyDeletesuka makan kerang yang dah berkupas....senang nak ngap hehehehe
ReplyDeletesedapnyeee!!!!
ReplyDeletebukan kerang je, kepah, mentarang, lala dan segala macam siput yg seangkatan dgnnya memang sedap kalau masak mcm tu...
ReplyDeletewow, macam sedap. kena try nih!
ReplyDeleteiskh....
ReplyDeletemenselerakan betoi!
takleh tahan!